3.turnaj OŽL Morkovice

10.11.2012 16:13

Dnes proběhl třetí turnaj Okresní žákovské ligy v Morkovicích. sešla se tu velmi pěkná účast 54 dětí z 8 šachových oddílů. Turnaj se hrál švýcarským způsobem na 7.kol hracím tempem 2x15 minut. V kategorii mladších žáků zvítězil Lukáš Macháček ( ŠK Staré Město) s plným bodovým ziskem 7 bodů.Stříbrnou medaili získal Pavel Opluštil ( Sokol Postoupky) a bronz vybojoval domácí Matěj Eliáš ( oba 5,5 bodu), hrající za Kroměříž. V kategorii dívek byla nejlepší Lucie Vaňharová (Sokol Postoupky, 5), Viktorií Všetulovou ( Šk Staré Město) a Petrou Večerkovou ( Sokol Postoupky, obě 4body). V kategorii  starších žáků suverénně prošla turnajem dvojice z Postoupek , Miroslav Rakušan a David Opluštil. Jejich vzájemná partie rozhodla o zlatu pro Rakušana a stříbro pro Opluštila. Bronz pak zbyl na vítěze předchozího turnaje Ludvíka Procházku ( Sokol Slavičín, 5). V kategorii dívek pak zvítězila Lenka Navrátilová z Kroměříže. V soutěži družstev vyhráli opět hráči Sokola Postoupky 151 bodů, před Zlíntermem Zlín 63, a Slávií Kroměříž 28.

V celkovém hodnocení  se  v kategorii mladších žáků dostal do čela Pavel Opluštil ( Postoupky,48), na druhém místě je Matěj Eliáš ( Kroměříž, 46), třetí místo drží Hanuš Suchánek ( Šk Zlín, 38), čtvrtý je Jakub Feiferlík ( Zlínterm, 32) a pátý Ivo Řezníček ( Postoupky) a Tran Dus Thaien ( Morkovice, oba 31).

V kategorii mladších dívek je velmi blízko celkovému triumfu Lucie Vaňharová ( Postoupky, 30 bodů). O další příčky ještě budou bojovat druhá Hana Baštincová (20 bodů), třetí Petra Večerková (16 bodů),čtvrtá Zdenka Jordová (10 bodů, všechny Postoupky) a pátá Zuzana Hetmánková ( Litenčice, 10 bodů).

V kategorii starších žáků zatím vede Ludvík Procházka ( Slavičín, 52 bodů), před Pavlem Drábkem (Zlínterm, 44 bodů), Miroslavem Rakušanem ( 40 bodů), Davidem Opluštilem (oba Postoupky) a Michalem Berkym ( Zlínterm, oba 36 bodů). Ve slabě obsazené kategorii starších dívek vede Lenka Navrátilová ( Kroměříž, 20 bodů), před Julií Šimčákovou ( Postoupky, 10 bodů) a Markétou Lapčíkovou ( Zlínterm, 8 bodů).

V kategorii družstev vedou suverenně Postoupky 399 , před Zlíntermem 200 a Slavičínem 80.