4.turnaj OŽL v Postoupkách

08.12.2012 16:25

Čtvrtý turnaj seriálu Okresní žákovské ligy se uskutečnil v sobotu 8. prosince v sokolovně v Postoupkách. Ve dvou věkových kategoriích se sešlo celkem 34 hráčů a hráček z 9 oddílů z okresu Kroměříž a Zlín. Hrálo se švýcarským způsobem na 7.kol, hracím tempem 2x15 minut na partii.
V kategorii starších žáků chyběla celá ligová sestava domácích Postoupek, která ve stejný termín hrála v Českém Těšíně. Absence těchto hráčů dokázala využít, zcela nečekaně Lenka Navrátilová ( Slavia Kroměříž, 5,5 bodu), když doslova přepsala dějiny OŽL. Povedlo se jí jako první dívce vyhrát celý turnaj a to se žádné jiné dívce v minulosti nepovedlo. Zaslouženě si tak vybojovala zlatou medaili.
Mezi chlapci tak zvítězil Kryštof Suchánek ( Šk Zlín, 5 bodů)pro kterého to byla úspěšná premiéra v této soutěži. Vítěz předchozích dvou turnajů Ludvík Procházka ( Slavičín, 5) se musel spokojit až z druhým místem. Bronzovou medaili pak vybojoval Emil Pospíšil ( Sokol Kvasice, 4,5 bodu).

V kategorii mladších žáků si nejlépe vedl domácí favorit Pavel Opluštil ( 6 bodů). Zbylé dvě medaile pak vybojovali hráči Zlíntermu v pořadí Patrik Richvalský ( 5,5) a Jakub Feiferlík (5). .Zvlášť byla vyhodnocena kategorii chlapců do 8 let. V této kategorii si zlato odnesl Dominik Večeřa, který v posledním kole v přímém souboji porazil svého soka Lukáše Vaňharu. Bronzovou medaili si pak vybojoval Roman Chylík. V kategorii dívek se také rozhodovalo o celkové vítězce v přímém souboji v poslední kole. Úspěšnější byla Hana Baštincová, takže tentokrát zbylo stříbro na Lucii Vaňharovou ( všichni Postoupky). Bronzovou medaili pak získala Patricie Růžičková ( SK EMKaD Holešov). V hodnocení oddílů zvítězili opět domácí Postoupky (83 bodů), před Zlíntermem (73 bodů) a ŠK Zlín (32 bodů).
V celkovém hodnocení OŽL je nyní situace následující:
V kategorii starších žáků vede Ludvík Porcházka ( 70), před Pavlem Drábkem (Zlínterm,58) a Miroslavem Rakušanem ( Postoupky, 40). Mezi staršími žákyněmi je prakticky rozhodnuto o vítězce. Stala se ní Lenka Navrátilová (30), 2. Julie Šimčáková (Postoupky,10) a 3. Markéta Lapčíková (Zlínterm,8).
V kategorii mladších žáků je ve vedení obhájce titulu Pavel Opluštil ( 68), před Matějem Eliášem (Kroměříž, 52) a Hanušem Suchánkem (50).  Mezi dívkami již nemůže být předstižena Lucie Vaňharová (38). Druhá je zatím Hana Baštincová ( 30) a třetí Petra Večerková (16, všechny Postoupky).
V soutěži družstev jsou suverénně první Postoupky (482) před Zlíntermem (273) a Slavičínem (110).
opl