6 turnaj OŽL Bezměrov

23.02.2013 16:38

Dnes ase uskutečnil závěrečný díl letošní Okresní žákovské ligy. Ve velmi důstojném prostředí Penzionu Bezměrovský dvůr se nakonec sešlo 43 dětí s 10 oddílů Zlínského kraje. Do startovní listiny zasáhlo  i nevlídné počasí, takže účast mohla být i vyšší. Hrálo se tradičně švýcarským způsobem na 7.kol tempem 2x15 minut na partii ve dvou věkových kategoriích. V mladší kategorii zvítězil s plným bodovým ziskem Pavel Opluštil (Sokol Postoupky), před Patrikem Richvalským ( Zlínterm , 6 bodů) a velkým překvapením teprve sedmiletým Dominikem Večeřou (Sokol Postoupky , 5 bodů). V kategorii dívek zvítězila Petra Večerková (Sokol Postoupky, 5), která v absolutním pořadí skončila na skvělém 5. místě. Stříbro vybojovala další domácí hráčka Hana Baštincová ( Sokol Postoupky, 4) a bronzová skončila Viktorie Všetulová ( Šk Staré Město, 3). V kategorii starších žáků až  poslední kolo rozhodlo o vítězství Františka Mrkúse ( ŠK Staré Město, 6), před Davidem Opluštilem ( Sokol Postoupky, 5,5) a Janem Nekardou ( Šk Staré Město, 5). Dále byla vyhodnocena kategorie chlapců do 8 let, kterou s převahou vyhrál Dominik Večeřa, před Lukášem Vaňharou a Danem Koblihou ( všichni Sokol Postoupky).

V kategorii družstev zvýrazným náskokem zvítězil Sokol Postoupky 112 bodů, před Zlíntermem 69 a Slavičínem 18.

V celkovém pořadí Okresní žákovské ligy pak mohly být předány poháry a medaile těmto nejúspěšnějším hráčům:

V kategorii mladších žáků to byl obhájce titulu z loňska Pavel Opluštil (78), před dvojicí Zlíntermu Jakub Feiferlík (66) a Patrik Richvalský (65).

V kategorii mladších žákyň zůstaly trofeje na domácí půdě, když zlato získala Lucie Vaňharová (40), stříbro Hana Baštincová (32) a bronz Petra Večerková (26). V kategorii starších žáků si konečný titul nakonec vybojoval David Opluštil (76), před Ludvíkem Procházkou (Slavičín, 74) a Pavlem Drábkem ( Zlínterm, 62).  V soutěži družstev zvítězil Sokol Postoupky 702, před Zlíntermem 427 a Slavičínem 146.